Szwajcarski przysmak z grzybami
Jesień to najlepsza pora na zbieranie grzybów. Z grzybów można wyczarować najróżniejsze potrawy, jednak czasem warto spróbować czegoś nowego. Szwajcarzy mogą poszczycić się swoim Zurcher Geschnetzeltes. Pod tą tajemniczą kryje się potrawa mięsna z grzybami. Jako mięso najczęściej używa się cielęcinę. Przygotowanie tej potrawy nie jest czasochłonne ani skomplikowane. Wydaje się, że potrawa nie jest nadzwyczajna, ale wystarczy spróbować ją raz, aby zechcieć przyrządzić ją ponownie.
Danie można serwować jako samodzielne, ale znacznie częściej podaje się je wraz z ziemniakami lub ryżem. Szwajcarzy mają zwyczaj spożywania cielęciny z grzybami wraz z plackami ziemniaczanymi. Sposób podania zależy zatem od indywidualnych upodobań. Do przygotowania tej potrawy możemy użyć dowolnych grzybów, jednak wiele osób uważa, że najlepiej smakują pieczarki wymieszane z innymi grzybami. Danie serwuje się głównie na obiad. Jest niezwykle delikatne, a zarazem wyraziste w smaku. Wystarczy doprawić je jedynie solą i pieprzem.