Artykuły
Amaro polskim Ramsayem?
www.hanzeatycki.plhttps://poprostupycha.com.pl/ Poza Magdą Gessler nasz kraj również posiada ciekawe medialne postacie związane ściśle ze światem dobrej kuchni. Kimś takim jest z pewnością Wojciech Modest Amaro, który od Gesslerowej różni się tym, że jest przede wszystkim zawodowym kucharzem, a dop
Wariacje makaronowe po szwajcarsku
świeże warzywapapilotki do babeczek W kuchni szwajcarskiej znajdziemy także inspiracje czerpane z innych kuchni. Do jednych z nich zalicza się makaron. Jedną z najbardziej znanych potraw, w której dominuje makaron jest alpermagronen. Potrawa ta trafiła do Szwajcarii wraz z włoskimi robotnikami, któ
Bezkompromisowy juror
www.theoldcinema.pl makaron grande pasta O ile TVN ma Magdę Gessler i z pewnością dobrze wychodzi na współpracy z nią, to konkurencyjny Polsat postawił na Wojciecha Modesta Amaro i jak dotąd również nie narzeka. Pierwszą audycją, w której świetny kucharz się pojawił był show kulinarny „Top Chef”
Zupy krem na kolację
kawiarka do kawyhenessy xo Kolacja powinna być lekka i smaczna, dlatego przygotowując ją warto wziąć pod uwagę zupy. Ostatnimi czasy serca Polaków podbijają zupy krem, które swoim smakiem, zapachem i konsystencją sprawiają, że posiłek staje się syty i niezwykle apetyczny. Warto więc pomyśleć o przyr
Smaczna kolacja dla dziecka
kawa bezkofeinowa rozpuszczalnamleko zagęszczone niesłodzone Nie ulega wątpliwości, że kolacja to bardzo ważny posiłek zarówno w diecie dorosłego człowieka, jak i dziecka. Nasi milusińscy potrzebują bowiem dużo energii, aby zdrowo rosnąć i mieć siłę na codzienne harce. Warto jednak przyrządzać dzi
Widzowie kochają show
odzież do restauracjijadalne płatki róż Ludzie cieszą się telewizją wtedy, gdy na ekranie dzieje się coś efektownego i przykuwającego uwagę. Źródłem sukcesów poszczególnych audycji są ludzie, którzy się tam pojawiają, na czele z prowadzącymi. Magda Gessler ze swoją barwną osobowością okazała się być
Sałatka ze śledziem i selerem
www.energiajestwnas.plhttps://jedzpij.pl/ W jaki sposób przygotować sałatkę ze śledziem i selerem? To bardzo proste. Zacznij od zebrania wszystkich niezbędnych składników. Będą to: – filety matjasa – groszek zielony – ziemniaki – marchew – jabłko – jaja – seler konserwowy – majonez Następnie możesz
Czy to działa?
kiszonki warzywnehttps://exeller.be/produkt/vpowder-cider-ocet-jablkowy-w-proszku/ Na ten moment udział w „Kuchennych Rewolucjach” wzięły dziesiątki lokali z różnych stron Polski. Spora część z nich działa lub działała w niedużych miejscowościach, które z definicji są trudniejszym terenem dla gastro
Limoniata rybna jak za starych czasów
bestbann.compersonalizowane fartuchy Kuchnia staropolska błędnie kojarzona jest wyłącznie z potrawami ociekającymi tłuszczem. Co prawda, odnajdziemy w niej dużo przepisów na dania mięsne, ale znaczna liczba dni postnych wymuszała znalezienie godnych zastępników mięsa. Jadano wówczas różne gatunki ry
Przyrządź bigos w staropolskim stylu
www.baliccy-art.plprzetworzone warzywa Sposobów przygotowywania bigosu jest naprawdę wiele. W każdym domu praktykuje się inny przepis na te tradycyjne polskie danie. W staropolskiej kuchni nie znano koncentratu pomidorowego, dlatego przygotowanie bigosu obywało się bez tego produktu. Zużywano za to
Jedzenie w towarzystwie telewizora
https://pan-centrum.pl/27-opakowana-cukiernicze-na-wyrobymąka żytnia 720 Każdy z nas lubi odstresować się podczas posiłków, szczególnie, że często jest to jedyny moment, gdy można mieć chwilę czasu dla siebie, bez denerwowania się o pracę, czy rodzinę. W teorii wszystko wygląda elegancko – rozmowy z
Zapiekanka- łatwe i szybkie danie na kolację
www.bicykl.kolobrzeg.plEkstrakty roślinne Zapiekanki warzywne z dodatkiem mięsa i aromatycznych ziół zdobywają coraz większą rzeszę fanów, co niewątpliwie wynika z ich wyjątkowego smaku oraz szybkiego i prostego przyrządzania. Zapiekanki charakteryzują się bowiem tym, że dają kucharzowi dużą dowolno