Artykuły z kategorii: Gastronomia, artykuły spożywcze
Wyspa niekoniecznie bezludna
najlepszy catering tarnów W mieszkaniu, zwłaszcza tym małym, czasami trudno zmieścić w jednym pomieszczeniu kuchnię i jadalnię, jednak bardzo często jesteśmy zmuszeni do takiego rozwiązania. Cierpi na tym zagospodarowanie przestrzeni, duży stół i wiele krzeseł może zmniejszyć użyteczność kuchni, a j
Kolacja we dwoje
przetworzone warzywa Zastanawiając się nad najwygodniejszym miejscem na jedzenie posiłków myślimy przede wszystkim o tym, by było ono funkcjonalne. Wygodne połączenie z kuchnią to naturalnie największy plus, ważny jest jednak również wystrój i odpowiednia atmosfera miejsca. Romantyczny pokoik przy
Arogancja, którą pokochały miliony
świeże owocevisgrana Charakter Ramsaya nie ma prawa podobać się wszystkim, stąd restaurator dorobił się sporej rzeszy osób nastawionych do niego antypatycznie. Siła kompetencji i sukcesy na koncie robią jednak swoje, więc na otwartą wojnę z Gordonem nikt nie odważył się pójść. Mało tego – są osoby,
Szwajcarskie dania ziemniaczane
biznes.nokia6300.plnajlepszy catering tarnów Mogłoby się wydawać, że nie tylko Wielkopolanie lubują się w ziemniakach. Warzywa te są bardzo popularne w Szwajcarii. Dodaje się je do wielu dań. Wszystko dzięki właściwościom odżywczym ziemniaków. Pojedynczy ziemniak dostarcza duże ilości węglowodanów.
Kolacja z ryżem w roli głównej
www.lajf-ml.plkawiarka do kawy Ryż niewątpliwie należy do składników, który już dawno przestał być wykorzystywany wyłącznie w kuchni azjatyckiej. Smaczny, pożywny i łatwy w przygotowaniu podbija serca zarówno kucharzy światowej klasy, jak i zwyczajnych pań domu. Świetnym pomysłem na wykorzystanie ry
Matjas w wielu kolorach
www.klub-kontiki.plopakowania papierowe Sam matjas nie wyróżnia się szczególnie jeśli chodzi o kolorystykę. Jednak w ten sposób może wyróżniać się sałatka śledziowa, jeśli tylko dobierzemy odpowiednie składniki. Jednym ze sposobów na matjasa jest kolorowa sałatka. W jaki sposób ją przyrządzić? Pierw
Staropolski kapuśniak z wołowiną
visgrana Nie tylko bigos zajmuje ważne miejsce w staropolskim menu. Do dań przyrządzanych z kapusty zalicza się również kapuśniak. W menu góralskim znane pod nazwą „kwaśnica” i przygotowywane z kapusty kiszonej. Zupa z kapusty nie jest obca także kuchni ukraińskiej i słowackiej. By przygotować staro
Rozmaite stoły do jadalni uprzyjemnią każdy posiłek
kawa bezkofeinowa mielonacatering 3 posiłki tarnów Wybór odpowiedniego stołu do jadalni to, wbrew pozorom, bardzo duże wyzwanie. Na początku zaczynają się problemy z miejscem – stół musi być na tyle duży, by zapewnić wygodne sfery do spożywania posiłków wystarczająco dużej liczbie osób, a przy tym
Kasza na kolacyjnym stole
www.gbauto.com.plCoffee Selection Kasza, choć z wieloletnią tradycją w Polsce, wciąż pozostaje niepoznana i niedoceniona. Jednak współcześni kucharze i dietetycy coraz częściej propagują potrawy, które zawierają różne odmiany kaszy, bowiem jest to bardzo zdrowy i pełnowartościowy składnik odżywczy.
Placki ziemniaczane po szwajcarsku
Wielkopolanie z pewnością polubią kuchnię szwajcarską gdy tylko dowiedzą się, że w wielu potrawach dominują ziemniaki. Warto wspomnieć, że Szwajcarzy mają swoją odmianę placków ziemniaczanych. W kraju tym znane są pod nazwą rosti. Przygotowując tę potrawę należy zetrzeć ziemniaki na tarce o grubych
Szwajcaria na słodko
catering dietetyczny tarnów Szwajcarskie czekoladki znane są na całym świecie. Ich delikatny smak jest niepowtarzalny. Wszystko to dzięki składnikom najlepszej jakości. Jednakże Szwajcaria to nie tylko smakowita czekolada. Szwajcarskie desery z pewnością przypadną do gustu nawet najbardziej wybred
Barszcz czerwony w staropolskim wydaniu
bakalieMiody z Roztocza Staropolski barszcz czerwony podawany jest z porcją ubitych ziemniaków. Barszcz można podawać również z uszkami, makaronem czy krokiecikami. By przyrządzić te staropolskie danie, należy obrać, pokroić i zalać około 3 litrami wody 4 duże buraki i włoszczyznę. Do wody trzeba do